Vikten av att ha en unik logga

En logotyp är bra att ha för alla sorters företag. Din logga bör du använda för att stärka ditt varumärke. Alla som ser den, de ska direkt kunna koppla samman den med dig och ditt företag. Eller tänka på dina produkter. Du bör ha en logga som är unik, men lätt att känna igen, enkel att förklara och även vara visuellt intressant. Du kan skapa logga på egen hand, eller få hjälp med det via Logokompaniet. Men hur kan du då få till det så att din logga blir så bra att den skiljer sig från dina konkurrenter? Tänkte dela med mig av ett par tips du kan använda dig av.

Bra sätt att få fram unik logga

När du ska skapa logga, själv eller via Logokompaniet, fundera lite på vad för design du vill att den ska ha. Du kan ha en bild, eller en bild kombinerad med text eller bara text. Fundera på vad det är för budskap du vill få fram med din logotyp. Loggan bör vara enkel, lätt att komma ihåg, fungera på sikt, vara mångsidig, samt fungera på olika medier. 

Du kan skaffa inspiration genom att kika på andras logotyper och fundera på vad de har för framträdande egenskaper som du sedan kan applicera på din egen. 

Få med ditt företags värderingar i loggan. Fundera därmed på de ord som bäst beskriver ditt företag, era värderingar eller produkter. På så vis kan det vara lättare att skapa den där unika loggan!

 

9 Feb 2020