Skapa en egen hemsida

Har du funderat på att skapa en egen hemsida? Det är rätt så lätt att göra. På Tech tag finns det bra tips om det mesta om webben, men tänkte även jag ge ett par handfasta tips. 

Det första du ska göra är att skaffa dig ett webbhotell. Det är där du kan ha din hemsida så att säga. Det är enklare att jobba fritt på ett webbhotell än att skapa en hemsida med färdig mall som hos wordpress eller likknande. På ett webbhotell har du många olika publiceringsverktyg att jobba med.

Skaffa en domän

En annan sak du måste göra, det är att köpa en domän. Domännamnet blir samma som webbadressen som din hemsida kommer att ha. Det är bra att välja ett domännamn som passar med det du ska ha på din hemsida. 

Testa gratis publiceringsverktyg

När du har skaffat dig webbhotell och en domän så är det bara att börja skapa din hemsida. Det är dock så att du kan behöva ha ett publiceringsverktyg som du gör hemsidan med. Det finns flera gratis på nätet, så som wordpress, Joomla, Drupal, med flera andra.

Det kan vara smart att även kika på djupgående guider över hur du på bästa sätt gör din hemsida. Det underlättar för dig att skapa. Ju mer du grejar med det ju mer kommer du dock att lära dig. För det är inte så svårt när man väl har satt sig in i hur alla saker fungerar. 

18 Apr 2020